Gränsfors Bruks lille økse

Gränsfors Bruks lille økse
Gränsfors Bruks lille økse

Min elskede hustru, Pia, har foræret mig en lille, lækker økse – en Gränsfors Bruks lille økse. Den er lækker, smækker og kan snildt være i en rygsæk.

Øksen er ikke ret lang, kun 26 cm, og så vejer den kun 300 gram. Så der er ingen undskyldning for at tage på tur uden en økse 🙂

Og så er den virkelig skarp. Samtidig er den udformet, så du kan snitte med den. Det er fx en smal sag at fremstille en amerikansk ildtænder (på nudansk: feather sticks). Jeg har endnu ikke prøvet at bruge den til at snitte grøntsager med, men hvorfor ikke? 😀

Den fungerer fint til at kløve brænde med. Men jeg synes, den gør sig allerbedst, når jeg bruger den ved at sætte den på træet, der skal flækkes og så give den en over nakken med et andet stykke træ (på nudansk: batoning).

Gränsfors Bruks lille økse er lækkert forarbejdet, og tanken om, at hovedet er håndsmedet af Kjell-Åke Sjölund (KS), tiltaler mig.

KS was here
KS was here

SpejderGEAR.dk har leveret øksen, og de leverer hurtigt, må jeg sige. Desuden var der lidt tvivl om den bestilte vare, men det blev nemt og hurtigt klaret via e-mail. Excellent kundebetjening.

Skeden er fremstillet af kernelæder og fremstår robust, men samlekvaliteten er ikke helt som forventet. Jeg måtte slibe lidt på samlingen af de tre stykker læder på ægsiden: Her var der nogle ujævnheder, der stødte mit øje. Men det havde ingen praktisk betydning.

Skal jeg vælge mellem at tage på tur med ENTEN Gränfors Bruks lille økse ELLER en dolk, vil jeg vælge øksen på grund af dens alsidighed. Men i virkeligheden vil jeg selvfølgelig tage begge med 🙂

Alt i alt en meget alsidig og brugbar økse, som jeg forventer mig meget af i årene, der følger. Min Fiskars X7 er lidt mere en “rigtig” økse, men den vejer altså dobbelt så meget. Så den kommer kun med, når vi ikke skal vandre langt.

Tak for øksen, Pia 😀

2 tanker om “Gränsfors Bruks lille økse”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *