Roger Pihl, Guide til Danmarks bjerge

Danmarks bjerge

Roger Pihl er nordmand og har efter eget udsagn besteget sin del af de norske fjelde. I denne bog beskriver han Danmarks bjerge på humoristisk og sagligt vis. Underholdende og inspirerende læsning for dig, der vil ud og se mere af Danmarks forunderlige natur.

Jeg har været så heldig at få fat i bogen antikvarisk til 450 kr. Jeg kunne forstå på ekspedienten hos Vangsgaards Antikvariat i Fiolstræde i København, at bogen er temmelig efterspurgt.

Roger Pihl fører os igennem det danske landskab, hvor vi gennem hans norske fjelderfarne øjne får lejlighed til at se Danmark fra en lidt anden vinkel.

Som sagt er det en særdeles underholdende bog, hvor Roger Pihl underfundige humor kommer til udtryk. Han spinder fx en lang ende om, hvilket “bjerg” der er Danmarks højeste. Det er der åbenbart delte meninger om uden for landets grænser, hvor Himmelbjerget noget fejlagtigt indtager denne æresplads.

Med start i Nordjylland bliver vi ført gennem den danske natur over Fyn, til Sjælland, et smut omkring Møn for at slutte på Bornholm.

Roger Pihl kommerogså ind på begrebet “base camp”, som i denne sammenhæng er danske landevejskroer. Her er spredt anbefalinger til en række glimrende steder at slå sin base camp op.

Bagest i bogen er et indeks over Danmarks bjerge i rækkefølge efter højde.

Jeg kan varmt anbefale bogen, så hvis du har mulighed for at finde den, vil jeg opfordre dig til at slå til. Bogen hører til på bogreolen hos danske friluftentutiaster.

Billedet i toppen af indlægget er lånt fra www.rejseavisen.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *